Ring oss på 031 - 872 500 eller skriv ett mail till info@uniklogistik.se
Utbildningar

Utbildningar grundade på erfarenhet 


Alla lager har olika förutsättningar, behov och utmaningar.  Gemensamt är kravet på effektiva logistikflöden. Unik Logistik förfogar över flera drivna logistikspecialister med djup förståelse för våra kunders vardag. Vi har stor möjlighet att anpassa lagerlogistik och distributionsprocesser efter kundens behov och önskemål.

Unik Logistik erbjuder anpassade utbildningar för utveckling av den interna kompetensen på företaget. Anpassade utbildningar låter er prioritera angelägna ämnesområden och frågeställningar. Vi erbjuder kursledare som passar era förutsättningar bäst.

Vårt val: LEAN

Efter alla våra år i branschen har vi sett och upplevt flera system för effektivare lagerarbete. Det system som vi tycker bäst ser till hela lagret, hela företaget och hela personalen är Lean Production. Vår utbildning och rådgivning baseras främst på dessa erfarenheter.

Effekten av Lean Production märks väldigt tydligt i ett lager. De som exempelvis tillämpar individuella ackord ger ofta goda individuella prestationer. Nackdelen blir att man framkallar flaskhalsar i produktionsflödet. Enligt Lean Productions principer bör arbetsbelastningen i ett lager jämnas ut.

Erfarenheter som dessa är inte lättköpta. Vi tror inte att Lean Production kan styras från ett kontor. Inom Lean Production går man alltid in och ser själv med egna ögon för att bättre förstå en situation. Det är därför Unik Logistik tillämpar principen att varje team leds av en delägande arbetsledare, som hos oss alltid är en rutinerad lagerarbetare.

Följ oss i sociala medier!